torstai 26. lokakuuta 2023

Lumi-lukunalle ja luokkapäiväkirja

Lumi on luokkamme uusi pehmolelu ja lukunalle, ja istuu luokassamme pöydän ääressä. 


Tänään julkaisin luokkamme päiväkirjan, johon jokainen saa kirjoittaa omalla haluamallaan vuorolla. 


Minulla oli kirjoittamisen suhteen yksi erityistoive; jokainen kertoo omasta lempikirjastaan. Minun lempikirjani lapsena oli Jänis Vemmelsäären seikkailuja. En omistanut paljon kirjoja, mutta tämä oli ehdoton suosikkini. Kirja on edelleen hyllyssäni. 











sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Kerron itsestäni

Luokassamme oli luettu Johanna-opettajan kanssa sankaritarinoita suomalaisista kuuluisuuksista. Tämän jälkeen oli luontevaa siirtyä kirjoittamaan omaa sankaritarinaa eli kertomaan itsestään. 

Teimme ensin ajatuskartan vihkoon, jonka jälkeen siirryimme digitaalisuuteen eli iPadit esiin ja Popplet-sovellus auki. Tämä toimi todella hienosti. 

















Susanna toimi meillä apuna luokassa.




sunnuntai 1. lokakuuta 2023

"Lukuhyvää ja digitaalisuutta" hanke käynnistyi

Opetushallitus myönsi iloksemme tukea hankettamme varten, jonka avulla on tarkoitus motivoida oppilaita kirjallisuuden ihmeelliseen maailmaan. 

Luokassamme on jatkuvasti esillä kirjavaunu, jonka tarkoituksena on esitellä erilaisia kirjoja sekä houkutella lukemaan. 


Luokassa opettaja eli Sinikka lukee tällä hetkellä ääneen Ullamari Kellomäen kirjaa Tiikerinsilmä. Kirja kertoo Matiaksesta, joka on ihan tavallinen poika, mutta hän joutuu jännittävään seikkailuun. Tigerian tiikerikuningas hakee Matiaksen suorittamaan tärkeää tehtävää, joka vaatii rohkeutta. 


Oppilaat ovat ahkeroineet kovasti lukemisen kanssa, sillä ensimmäinen yhteinen kokonaisteoksen lukeminenkin on jo alkanut. Hienoa!

Loppuhuipennuksena 3a luokalla vielä kirjastoon

Teimme tiistaina 28.5.2024 vielä viimeisen tämän lukuvuoden vierailumme Joensuun pääkirjastoon yhdessä Johanna-opettajan kanssa.  Jokainen o...