keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Tatu ja Patu Helsingissä Johannan kanssa

Johanna saapui jälleen suuren kassinsa kanssa luokkaan. Tämä on aina niin ihana hetki, sillä Johanna tuo omalla innokkuudellaan huikean tunnelman luokkaan. 

Ensin Johanna luki oppilaille muutaman sivun Tatu ja Patu Helsingissä kirjasta. Kirjan kuvia tutkailtiin erityisen tarkasti, ja samalla tutustuimme Helsingin nähtävyyksiin. Meillä on ympäristötiedossa parhaillaan teemana Suomi. 

Yhteisen osion jälkeen oppilaat pääsivät lukemaan kirjaa pareittain. Tämä näytti kuvien perusteella olevan erittäin mukavaa. Lukukokemuksia on tärkeä saada jakaa toisen oppilaan kanssa. 





maanantai 5. helmikuuta 2024

Valmistaudumme kirjailijavierailuun

Saamme tässä jossain vaiheessa odotetun vieraan luokkaamme - lastenkirjailija ja kuvittaja Ninka Reitun. Tähän vierailuun on valmistauduttu etsimällä hänestä tietoa sekä kokoamalla Ninkasta ajatuskarttaa tulevaa kirjoittamista varten. Lisäksi olemme lukeneet Ninkan kirjoja, joita jokaiselle riitti viisi tai kuusi -  Ystäväni Pulla Vehnänen, Sinä olet superrakas, Silloin kun on superolo, Oma rakas supernapa sekä Messi ja mysteeri kirjoista Kaikki järjestyy ja Kattiralli. 

Minä luin luokalle Pulla Vehnänen ja yö puumajassa. Miten tärkeää on itsenäistyminen, mutta miten ihanaa on omistaa mummit, jotka ovat tarvittaessa tukemassa. Herkkä kirja ja upea kuvitus!



Jokainen valitsi luettuaan yhden lempikirjan, josta valmistui kirja-arvostelu upeiden kuvien kera. Tätä tehtiin antaumuksella. 








lauantai 3. helmikuuta 2024

Lukeminen kilometreiksi - upea saavutus

Luokkamme uurasti upeat 15948 kilometriä 8.1.-26.1.2024. Tavoite luokalla oli maailmanympärimatka, jonka olisimme kyllä saavuttaneet, jos olisimme käyttäneet todellakin kuukauden tähän. 

Meillä oli myös viralliset laskijat ja tarkastajat kilometrien laskemiseen. 





Loppuhuipennuksena 3a luokalla vielä kirjastoon

Teimme tiistaina 28.5.2024 vielä viimeisen tämän lukuvuoden vierailumme Joensuun pääkirjastoon yhdessä Johanna-opettajan kanssa.  Jokainen o...