keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Tapaaminen Ninkan kanssa kirjastossa

Järjestimme vielä maanantaina 25.3.2024 tapaamisen Ninkan kanssa Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa. Tilaisuuteen oli kutsuttu huoltajat sekä oppilaat. 

Onneksi joukkoon uskaltautui yksi mummi lapsenlapsensa kanssa. Uskon, että kaikki läsnä olleet muutamat huoltajat sekä hankkeeseen osallistuvat aikuiset saivat paljon ajatuksia sekä ymmärrystä lastenkirjailijan ja kuvittajan työstä.  

Oppilaat olivat edelleen innostuneita tutkimaan Ninkan kuvaluonnoksia sekä esittämään kysymyksiä. 

Lämmin kiitos Ninka vierailusta! 

"Rakastan sitä, kuinka kirja, jokainen kirja, on oma tutkimusmatkansa - avaat kirjan, ja taas mennään." 

Sharon Creech




lauantai 23. maaliskuuta 2024

Ninka Reitun ikimuistoinen vierailu luokassamme

Hyvää kannattaa odottaa! Meillä oli perjantaina 22.3.2024 mahtava kohtaaminen Ninkan kanssa. Kaikki oppilaat olivat innostuneita sekä kuuntelivat mielenkiinnolla Ninkaa. 


Ninka esitteli kirjojensa alkuperäisiä ja ensimmäisiä kuvaluonnoksia. Vastaavia kuvia etsittiin sitten hänen kirjoittamistaan ja kuvittamistaan kirjoista. Tämä oli mahtava kokemus meille kaikilla. Miten rikkaasti ja rohkeasti Ninka käyttää värejä - ja etenkin, mikä mielikuvitus! 



Ninka luki meille myös ääneen kirjaansa "Sinä olet SUPERRAKAS".

Lopuksi oppilaat saivat Ninkalta luvan ottaa valokuvia, ja osa otti yhteiskuvia.

Saimme Ninkalta upeat kiitokset muistoksi tästä vierailusta. Sydämellinen kiitos Ninka 💖

















perjantai 15. maaliskuuta 2024

Uutuus luokassamme motivoi lukemaan

Näin pieni asia voi saada jälleen ihmeitä aikaan eli luokassa innostutaan yhä enemmän lukemaan, kun löytyy lisää ihania lukupaikkoja. Tämä vihreä kerrospenkki saapui tällä viikolla luokkaamme, ja on ollut joka päivä ahkerassa käytössä. 



Läppärit käyttöön

Otimme tällä viikolla läppärit käyttöön suomen kielen jakotunneilla. Tällöin jokainen pääsi opettelemaan perustaitoja eli kuinka kirjaudun koneelle, miten kirjoitan @-merkin, ja kuinka saan auki Word-asiakirjan. 


Jokainen keskittyi loistavasti, ja tehtävänä oli kirjoittaa Ninka Reitusta tietoteksti. Tähän apuna oli jo aikaisemmin tehty ajatuskartta Popplet-sovelluksella. 



Sadut naruilla



Hilkka saapui luokkaan ja viritteli narut satujen ripustamista varten. Oppilaat lukivat oppitunnin aikana melkoisen määrän satuja, kirjoittivat niihin post-lapuille kysymyksiä toisilleen ja vastasivat näihin vuorollaan. 


Oppilaat olivat ihmeen motivoituneita tähän työskentelyyn. Kaikki keskittyivät upeasti. Hienoa 3A! 




Loppuhuipennuksena 3a luokalla vielä kirjastoon

Teimme tiistaina 28.5.2024 vielä viimeisen tämän lukuvuoden vierailumme Joensuun pääkirjastoon yhdessä Johanna-opettajan kanssa.  Jokainen o...